kas kun eivät heitä pekonia moskeijan seinään

9.01.2015 - 12:08 / nikopetteri.


jenesuispas

I don’t have much to say about the Charlie Hebdo attack. / ”Being a sex slave is so much fun!” // Terrorism is a terrible phenomenon, and may the victims in Paris rest in peace. / ”I have a big nose! Lol” // But je ne suis pas un shitty racist magazine full of offensive caricatures about oppressed minorities, silvous plait.

Kategoria: agit-prop.



9 vastausta - “kas kun eivät heitä pekonia moskeijan seinään”

  1. skjere Kirjoittaa:

    This. o/ Mun makuun tässä on vähän liian suuri mahdollisuus että (yksipuolisella, jopa puolueellisella) mediasoinnilla on negatiivinen vaikutus niihin, joilla rasismi pilkahtelee silmäkulmassa. Mä en aio puolustella kyseistä lehteä lainkaan, koska mä itte olisin silloin helvetin tekopyhä. IMO lehden puolustelu saattaisi olla tietyillä ihmisillä hurjan paljon pienempää, jos sen jatkuvan pilan kohde olis joku oma kulttuurillinen/identiteettinen juttu. Mut joo, kyllä järjen pitäisi sanoo, että kuvituslehden vuoksi ei lähdetä ketään tappamaan, oli sitten kuinka satiiri tahansa.

    Mun puolesta aihetta saa (ja pitääkin) käsitellä ja julkistaa, mut hitsi vie, ihmisten tulee ottaa asioista selvää ennenku ne alkaa johtaa jotakin kantaa. Jossakin on nimittäin varmasti taas porukka tyyppejä jotka lyö nyrkkiä pöytään ja karjuu että ”nyt se taas nähtiin et muslimit on terroristei ja murhaajii!!1” vaikka näin ei todellakaan ole. Ja sit vielä se, että mä en ainakaan diggaa ajatuksesta, että joku rasistinen ja homofobinen lehti nousis nyt jonkinlaiseks sananvapauden keulakuvaksi. Ok, kaikkee pitää saada julkaista ilman et tarttee pelätä henkensä puolesta (se on ihmisoikeus), mut se ei kuitenkaan tarkoita, et on oikein julkaista ihan mitä huvittaa, varsinkin jos se loukkaa ja jakaa väärää mielikuvaa/informaatiota. Mut joo. Murha ei oo kritiikkiä.

    (sori tää hyvin sekavapäinenkin kommentti mut oli pakko purkaa koska joo)

  2. Badger Kirjoittaa:

    Huojentavaa huomata, etten ole ainoa tätä mieltä. Luonnollisestikaan en hyväksy murhaa ja väkivaltaa ratkaisuna rasismiin, mutta hyvin moni sananvapaudesta paasaava unohtaa sen, että sananvapauteen liittyy myös vastuu julkaistavasta materiaalista. Sananvapaus ei tee tiettyä kansanryhmää tai uskontoa mollaavasta materiaalista yhtään sen hyväksyttävämpää.

  3. Voi olla niinkin Kirjoittaa:

    Jos vastustat lehteä sen perusteella mitä se sisältää, liityt sananvapauden vastustajiin. Niinhän aina kaikki. Terveisiä vastapuolelle.

  4. Kjjo Kirjoittaa:

    Itse ilmaiset ”räväkästi” mielipiteitä, joista jotkut eivät pidä. Jos siis ”et ole Charlie”, julistat että hyväksyt sen hiljentämisyrityksen vaikka sanoutuisit irti murhista (kukapa tekopyhä paska ei julistautuisi). Samoin annat oikeuden hiljentää itsesi. Et voi valita mihin sananvapautta käytetään.

  5. nikopetteri Kirjoittaa:

    en hyväksy hiljentämisyritystä, varsinkaan tällaisia ylilyöntejä. mutta musta ois tosi paskaa jos sananvapaus tarkoittaisi sitä että on ok ”kritisoida uskontoja” mikä monen suussa kääntyy silkaksi rasismiksi. uskokoot jengi mitä uskoo hyvänen aika, en määkään tuomitse mun kristittyjä ystäviä siitä että niiden jumala käski tappamaan lapsia joskus vuonna nakki.

  6. Aino S Kirjoittaa:

    Mä en ole oikein ymmärtänyt miksei uskontoja saisi kritisoida. Ei se ole sama kuin rasismi. Nuo kuvat nyt on vähän kontekstista irrallaan.

  7. nikopetteri Kirjoittaa:

    mää olin käsittänyt tämän jutun jotenkin siten, että turhan monet ihmiset ovat tämän tapauksen tiimoilta ottaneet asiakseen koetella sananvapautensa rajoja aikamoisella röyhkeydellä muslimeja kohtaan. pedofiili-muhammadista nälviminen alkaa kuulostaa paljon vähemmän rakentavalta kritiikiltä tietyssä vaiheessa, enkä jaksa oikein nojata Suomen ja Ranskan kulttuurieroihinkaan mitä tulee käytöstapoihin tai muuhun sellaiseen. ehkä oon tiukkis ja ehkä ylitulkitsen, mutta itselleni tulee vaan inha olo koko tapauksesta enkä osaa argumentoida.

  8. Sande Kirjoittaa:

    Islamin kritisointi länsimaisessa mediassa tuppaa usein lipsahtamaan täysin rasistiseksi (ja islamofobiseksi ja ksenofobiseksi) paskaksi. Satiiri on laiskaa jos se polkee JO heikossa asemassa olevia, kuten muslimivähemmistö on Ranskassa.

    Vaikka murha on aina väärin ja kauheaa, ei silti pitäisi sokeana unohtaa sitä, millaisia arvoja lehti kannattaa. Iso vääryys ei nollaa toista vääryyttä.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Kategoriat

Arkistot