puuronsyöntimerkintä 2

6.01.2014 - 9:23 / nikopetteri.


Happy 2014! My kind-of New Year’s resolution is to become 100% vegan. / That’s about all I know how to eat: soy and broccoli. Can’t cook for shit and also I’m broke and lazy. / To do: Learn how to make seitan. Hoard shit from vegan wholesale webstore. ??? Profit!

At the candy store: / Gelatin. Gelatin. Gelatin. Milk. Gelatin. Carmine. Gelatin. / Soybeans’ carboin footprint! Farmers’ working conditions! Also meat is delish. / Meat production uses like bajillion times more forage, crop area, and water than human vegetarian cultivation. Sit the fuck down. And there’s no such thing as ethical food in capitalism. Fuckin’ moo moo.

But yeah I’ve been vegetarian for almost a year now, but now I am consciously striving to eliminate all kinds of ’invisible’ animal products from my life. / Yes, honey as well. For sport’s sake. // Wool – Suede. / These jackets are several years old. I’ll cut myself some slack here. And I get cold easily.

School lunches’ll be fun… / Vegetarian lunch includes egg, or is otherwise inedible and non-nutritious. / I don’t know why I drew myself as Jabba the Hutt. // I’d better make my own lunches from now on! / Which I’ll probably manage to keep up for like two days…

Kategoria: puuronsyönti.



8 vastausta - “puuronsyöntimerkintä 2”

  1. ketoharju Kirjoittaa:

    herneet ja linssit on paitsi ekologisempia, myös paremman makusia ku soija. ja linssit on abaut yhtä vaivattomia ku soijarouhe, herneet nyt vaatii vähä enemmän keittämistä.

    mut onnee koitoksee, musta ei tohon olis.

  2. Mikko Kirjoittaa:

    Mä ite tykkään toisinaan tehdä seitania, mut oon huomannut että se, tattari ja jotkut palkokasvit (luomuhärkäpavut) aiheuttavat mulle allergisia oireita. Pähkinöitä en ole koskaan voinut syödä ilman, että kurkkuun tulee sellainen pieni inhottava olonen. Se tuntuu turhauttavalta, mutta ehkä mun pitää vain käyttää luovuuttani vegeilyn suhteen sitten. Kun siihen kuitenkin itekin tahtois pyrkiä. Kouluruoka vain ei oikein ole ystävä.

    (On ihan supernaurettavaa, että karkkia syödessä mulle tulee vain olo, että tää on ihan hiton turhaa, että miksi teen näin, ja silti vaan joinakin päivinä en muuta syö, kun karkit ovat ahdistussafkaa. Se on niin naurettavaa varsinkin, kun nauris maistuu mielestäni paljon makeammalta kuin mitkään tyhmät karkit. :| )

  3. Jiivana Julma Kirjoittaa:

    Rispekt bro!

  4. närhi Kirjoittaa:

    Heti ekana totean et 100 % vegeily Suomessa ja vieläpä Etelä-Suomen ulkopuolella vaatii melkosta suunnittelutaitoa ja hermoja. Ja nälän kestoa. Viitaten kodin ulkopuolella tapahtuvaan syöntiin, kotosalla ei mitään ongelmaa ku on selvittäny rutiiniin ruokaohjeet joista tykkää ja joiden ravintoarvo on ok. Kannattaa mieluummin tehä niin paljo ku kykenee ja olla surematta kun niissä ostetuissa lempikarkeissa oli 0.001% maitojauhetta tai huoltsikan kasvispihveis olikin kananmunaa.
    Oho, tulipa vuodatettua. Alunperin mun piti tulla vinkkaan sulle valmiiks liotetuista linsseistä ja pavuista, Punnitse&Säästä-liikkeistä sekä Chocochilistä jo et hänen sivuillaan ole vielä käyny. Ainakin sieltä suosittelen paprikahummusta Keijun sijasta leivänpäälliseksi. Toivottavasti musta oli apua, tsemppiä!

  5. nikopetteri Kirjoittaa:

    Olen kyllä valmis myönnytyksiin, mutta ehkä tämä itsekuriprojekti tekee vain hyvää mun makeanhimolle :D Tai sitten siirrän oraalifiksaationi lopullisesti kaljaan ja tupakkaan, o-ou… Mutta kuten sanoin, mää niin en jaksa alkaa tinkimään koulun lounaasta. Tuokin kahden päivän ”jaksaminen” oli aikamoista liioittelua!

  6. Miiku Kirjoittaa:

    Niko, Niko ei, älä sorru strawmaniin. :(( Se ja ad hominem sattuu mun sieluun kun ne on niin yleisiä argumentaatiovirheitä nykyisin ja vie uskottavuuden hyvältäkin argumentilta.

    Oon muuten miettinyt että miten veganismi käy alkoholin ja tupakan kanssa yhteen? Punkkuhan ainakin kirkastetaan yleensä kananmunalla ja useimmissa muissakin alkoholeissa tuotantoprosessiin kuuluu eläinperäiset tuotteet joiltain osin, kaljat mukaanlukien.

    En itse oo veganismin perusideaa vastaan mutta itse suosisin ympäristöratkaisuna eettisesti tuotettua lähiruokaa kuin mustavalkoistaisin kasvit vs eläimet kun puhutaan eettisyydestä, ulkomainen tehotuotanto kun nyt tuottaa ongelmia tuotteen kuin tuotteen suhteen (tietysti eri mittasuhteissa mut enivei).

    Ps. (Sivuhuomiona kun oon yrittäny kolmesti jo tätä kommenttia postata et ei jumalauta, sarjisblogien captchat, MIKSI. Onko toi kirjain vai onko toi ötökkä??? EI VOI TIETÄÄ.)

  7. nikopetteri Kirjoittaa:

    Someone has to be the strawman! En kadu sen käyttöä tässä formaatissa ja tyylilajissa. Ja herra Heinähatun kanssa käydyn keskustelun varjolla selitinkin jo, että eläinten tehotuotanto kuluttaa moninkertaisesti enemmän matskua kuin kasvisruoka, ja samoilta orjatyövoimapelloilta ne rehut melko pitkälti tulee ihmissoijan ja karjasoijan osalta.

    Lihaa voisi periaatteessa tuottaa eettisesti, sillä ihminen ”tarvitsee” viikossa vaivaiset 300g lihaa, ja senkin voi tarvittaessa korvata siis proteiinipitoisilla kasviksilla. Toisin sanoen lihaa voisi tuottaa niin tarkasti eläinten lajikäyttäytymistä yms seikkoja silmälläpitäen, että on kohtuullista pyytää siitä moninkertaista hintaa, kun ei kolmen hengen perhe tarvitse viikossa kiloakaan. Huomautan, että vedin tämän teorian ihan hatusta. Penni ajatuksistanne, lukijat?

    Tietääkseni useimmat suomalaiset oluet on vegaanisia/kasviperäisiä/tölkkiin ei survota kuolleita eläimiä emt, näin tiesi ainakin Vegaaniliitto.fi ja Vegaanituotteet.net sanoa. Punkkujen suhteen täytyy sit olla varovaisempi, jotakin luu-juttuja ne siihen kirkastukseen muistaakseni usein käytti.

  8. K. Kirjoittaa:

    Eikö eettinen lihantuotanto ole veganismin yhteydessä aika oksymoroninen ilmaus, jos siis ei puhuta jostain laboratoriossa kasvatetusta lihasta? Varmaan ihmisille on näkemyksissä aste-eroja, mutta itselläni veganismiin ei liity pelkkä tehotuotannon vastustus vaan myös tarve pidättäytyä toisten tietoisten, kärsimyskykyisten olentojen vahingoittamisesta ylipäätään ja eteenkään vain makumieltymysten vuoksi.

    Mutta siis, onnittelut vegaanisuuden valitsemisesta! Tiesitkö, että Vegaanihaaste-sivulla voi pyytää itselleen myös henkilökohtaisen vegaanituutorin, joka voi olla hyödyllistä jos on epäilys, että vegaanikokeilu voi kaatua siihen ettei osaa heti loihtia täydellisiä vege-eväitä. http://www.vegaanihaaste.net/

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Kategoriat

Arkistot