lukeneisuudesta

15.12.2012 - 13:36 / nikopetteri.


”Mitä, olet 21-vuotias etkä ole kertaakaan nähnyt Star Warseja? Etkö tiennyt, että kaikki maailman kulttileffat pitää olla nähtynä ja klassikkokirjat luettuna niiden julkaisuvuonna tai viimeistään ennen teini-ikää?”

Kategoria: agit-prop.



4 vastausta - “lukeneisuudesta”

  1. ketoharju Kirjoittaa:

    Kukin arvostaa mitä tykkää.. ja aikasa kannattaa käyttää niihi juttuihi mitä arvostaa. Kyl mummielest lukeminen on kehittävämpää ku Star Wars -fanitus (tosin en oo nähny Star Warseja joten mistäs sen tiiän). Fanittaminen yleesä menee sille alueelle jossa kaikki kriittisyys karisee, eli aivot laitetaa narikkaan. Eikä siinä tietysti mitää pahaa, mut nii – kuka mitäki arvostaa. Henk koht mielipiteeni on, että übernörttiys tuottaa kelvollista kulttuuria lähinnä muille übernörteille.

    Mun tulee tällä hetkellä katottua aiempaa enemmän videomateriaalia, koska en osaa neuloo ja lukee samaan aikaan ja pelkkä neulominen ei stimuloi aivoja riittävästi. Mut joo, jos en neulos nii tilanne ois toinen. Käsillä täytyy olla tekemistä, oli kyse sitte luennosta tai sosialisoinnista.

    Sinuhe on muute iha viihdekirjallisuutta, ei sitä ”tarvi” lukee. Pohjantähti on pirun hyvä!

  2. nikopetteri Kirjoittaa:

    Ongelma Limingassa olikin ehkä enemmän se, että sitä tuli väkisinkin verrattua itseään viiteryhmäänsä. Sarjislinja on tunnetusti fandom-pesäke :D Ja muutenkin ihan liian monet palvoo lukeneisuutta ja nippelitietoutta, ihan kuin Moby Dickin siteeraamisella saisi paljonkin pesää. Tms. Jännä vaan luovia tietään alalla, jossa kollegat ovat järjestään jonkin sortin superihmisiä, kun on itse aina niin sokea omalle osaamiselleen ja tietämykselleen.

  3. Roosa Kirjoittaa:

    Tuttuja tunteita on tämä päivitys täynnä… Mutta Liisa sanoikin jo viisauksia, eikä se, ettei osaa arvostaa jonkun toisen fanituksen kohteita, tee ihmisestä pahaa. Mä vähän pelkäsin kirjallisuuden opiskelun aloittaessani saavani paljon kieroja katseita koska en ole kaikkia ”klassikoita” lukenu, mutta oon tähän mennessä saanut vain yhden (enkä edelleenkään halua lukea Nuoren Wertherin kärsimyksiä, koska odotan sitä varten kauniita ja epämasentavia kesäilmoja, FYI). Nyt on sitten opintojen edetessä tullut luettua niitä kirjoja, jotka ovat opintojeni kannalta olennaisia. Kannattaa käyttää aikansa tosiaan siihen, mistä on oikeasti kiinnostunut eikä vertailla itseään muihin, varsinkin jos on luovalla alalla. (En ole kirjallisuuden puolellakaan vielä löytänyt ketään, jonka kanssa keskustella Lena Furbergin sarjistyylin muutoksista vuosien varrella. Ja se on okei, koska ymmärrän ettei kaikki oo niitä sarjiksia lukeneet.)

    Ja fanitus liian pitkälle vietynä on karua katsottavaa, ei fandomeihin tarvitse kuulua. :DD

  4. nikopetteri Kirjoittaa:

    Ei sillä ettäkö haluaisin fanittaa muiden fanituksen kohteita, mutta olisi hauska fanittaa _jotain_. Mutta joo, se on todella kuluttava ja yksipuolistava harrastus. Sillekin sokeutuu kun on tietyntyyppisten ihmisten ympäröimänä. Laumavaistot jne.

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus




Kategoriat

Arkistot